ÅNDEN I FLASKEN

NORDISK SMALL BATCH AKVAVIT - AQUAVIT - VI.ER AKVAVIT

VI.ER AKVAVIT kombinerer de bedste nordiske traditioner af godt håndværk med eksklusivitet, smag, kultur og design. VI.ER AKVAVIT er en ny serie af small batch nordiske akvavitter, produceret og smagsat af de bedste håndplukkede lokale ingredienser. Alt gøres med omhu og kærlighed, da vi er overbeviste om, at dette vil være begyndelsen på en ny æra for den nordiske akvavit. Som med alle enestående spirituoser i denne verden findes der nogle internationale regler, der bestemmer hvem, som kan bryste sig af klassifikationen akvavit. Disse regler bunder ikke kun i århundreders nedfældet nordisk tradition, men er i dag egentlige love, hvilket er med til at gøre den sande akvavit det ekstra særlig. For at noget kan kalde sig en akvavit, så er der tre regler man skal leve op til før man kan påtage sig titlen:

Hovedsmagen skal komme fra enten kommen eller dild.
Alkoholprocenten skal ligge på minimum 37,5%
Spiritussen må ikke være bitter.

Kommen fra de vindblæste vidder på det norske vestland kommer ofte til at udgøre hovedsmagen i mange af vores akvavitter. Kommenfrøene skaber bundnoter, der tilfører både varme og en mild anissmag. Hertil kan vi så finde på at tilføre forskellige vilde planter, bær eller urter, som er sanket i Danmark og i resten af norden. Vi kombinerer dog oftest kun en ingrediens sammen med vores kommen i den enkelte produktion. Det sikrer, at du oplever den unikke smag af hver enkelt håndplukket ingrediens. Det hele bliver så målt, blandet og produceret på mikrodestilleriet, Nordisk Brænderi, som ligger ved jammerbugten i Nordvestjylland.

EXCLUSIVE NORDIC SMALL BATCH AQUAVIT

VI.ER AKVAVIT bygger på ønsket om at opnå det ypperste. At samarbejde med de bedste og sammen skabe den bedste akvavit muligt. At få folk til at opleve de ægte nordiske smage i en eksklusiv spiritus, der kan få internationale spirituselskere til at rette blikket mod nord og se akvavitten som en fast del af hjemmebaren og i cocktailen. Da mange af ingredienserne er vildthøstede og ofte kun er i sæson i en kort periode, vil det naturligt betyde at de forskellige smage kun kommer i begrænsede produktioner. Det er alt sammen med til at sikre smagen og kvaliteten i produktet.

Vores akvavit kan nydes på mange forskellige måder. Den kan nydes som en digestive efter middagen eller i dens klassiske form som en lille skarp til frokosten eller ud på de sene aftentimer. Du kan udskifte din gin eller vodka og så i stedet lave dine cocktails på akvavit, for en vanedannende oplevelse. Du kan nyde den ren om vinteren eller med et par isterninger om sommeren. Det eneste vi ikke anbefaler er at drikke akvavitten direkte fra fryseren da dette hæmmer de æteriske olier fra at åbne sig helt op og man vil derfor ikke opleve den sande nordiske smagseksplosion. Men til syvende og sidst er det helt op til dig hvordan du foretrækker at nyde din VI.ER AKVAVIT.